Produkcja opakowań dla branży spożywczej przechodzi w ostatnim czasie dynamiczną metamorfozę, która została zainicjowana czynnikami takimi jak poszukiwanie rozwiązań przyjaznych środowisku czy też opracowaniu technologii umożliwiających zwiększenie bezpieczeństwa mikrobiologicznego pakowanych produktów.
W SILBO od lat stawiamy na działania zmierzające do poprawy efektowności naszych rozwiązań, dlatego też pragniemy dzielić się wiedzą i doświadczeniem z naszymi klientami i partnerami biznesowymi.
Zapraszamy do zapoznania się z serią materiałów video w których odpowiadamy na nurtujące pytania z zakresu produkcji opakowań.
Blisko 80% plastiku nie jest poddawana recyklingowi. Ta liczba na pewno otwiera oczy i zwraca uwagę na problem. Ale czy w ogóle da się znaleźć alternatywę dla plastiku? Co zrobić, by opakowania były bardziej ekologiczne?
Jak minimalizujemy ryzyko biologiczne w SILBO? Czy nasze siatki na owoce i warzywa chronią przed wirusami? Dziś bardzo ważne jest to, by opakowania były nie tylko trwałe i ekologiczne, ale też zapewniały odpowiedni standard sanitarny.
Jak to się dzieje, że z wstęgi nawiniętej na rolce powstają trójwymiarowe opakowania, które wszyscy dobrze znamy ze sklepów spożywczych? Jaka maszyna bierze w tym udział i jakie są jej możliwości?